recipe recept

Autumn pumpkinsalad/Herfst pompoensalade

πŸ‡ΊπŸ‡ΈπŸ‡¬πŸ‡§πŸ‡ΎπŸ‡ͺ

An Autumn salad

Its Autumn again and pumpkin is a typical autumn vegetable. Salad is not bound to season and thats why i have an easy to make recipe of a vegetarian autumnsalad. For the vegans, you can replace the goat cheese with vegan cheese. Fresh fig is still available till October.

Ingredients:

 • Pumpkin about 800 grams of hokkaido
 • 100 – 125 grams soft goat cheese
 • 50 grams arugula lettuce melange
 • 350 grams chickpeas
 • 1/2 red onion small
 • 1tbsp roasted walnuts
 • 2 tbsp balsamic vinegar
 • 3 tbsp olive oil, extra virgin
 • 1 tsp mustard
 • 1 tsp honey
 • 1/2 leveled tsp of salt
 • 1/2 leveled tsp of black pepper
 • 1/2 pomegranate
 • 1 fresh fig
 • 1/2 avocado

Preparation method:

The chickpeas must be soaked a day in advance for several hours in a bowl with plenty of water. If the chickpeas are soaked then boil in plenty of water according to instructions on the package. After boiling, pour it into a colander and let the chickpeas cool down. Preheat the oven to 180 degrees. Wash the pumpkin and cut it in half. Scoop out the seeds with a spoon. Cut the pumpkin into small pieces. Put the pumpkin pieces in a bowl and add 1.5 tbsp olive oil, half level teaspoons salt and black pepper and mix well. Then place them on a baking tray. Place in the oven for 30 minutes (just shovel after 15 minutes). In the meantime, finely chop the red onion. Make in a bowl a dressing of 1.5 tablespoons olive oil extra virgin, 1 tablespoon balsamic vinegar, 1 teaspoon mustard and 1 teaspoon honey, half teaspoon salt and half teaspoon black pepper and mix them until the whole forms. After 30 minutes you take the grilled pumpkin pieces out of the oven and let them cool down. Roaster the walnuts in a pan for 1 a 2 minutes. Spread the rocket lettuce melange over two plates or in a salad bowl. Divide the grilled pumpkin pieces, finely chopped half red onion, boiled chickpeas, roasted walnuts, goat cheese, pomegranate, chopped fresh figs and avocado. Serve with the dressing. Enjoy your meal!

Een herfstsalade

Het is weer herfst en pompoen is een typische herfstgroente. Een salade is niet gebonden aan seizoenen. Dus heb ik een gemakkelijk recept voor een herfst pompoensalade. Als je een veganist bent, dan kan je de geitenkaas vervangen met vegan kaas. Verse vijgen zijn nog te verkrijgen tot oktober en anders kan je ze nog altijd weglaten.

Ingredienten:

 • Pompoen ca 800 gram hokkaido
 • 100 – 125 gram zachte geitenkaas 100 – 125 gram
 • 50 gram rucola slamelange – 50 gram
 • 350 gram kikkererwten, 350 gram
 • halve rode ui kleine
 • 1 el geroosterde walnoten
 • 2 el balsamico azijn 2 eetlepels
 • 3 el olijfolie, 3 eetlepels extra vergine
 • 1 tl mosterd 1 theelepel
 • 1 tl honing 1 theelepel
 • 1/2 zout
 • 1/2 tl zwarte peper
 • 1/2 granaatappel
 • 1 verse vijg
 • 1/2 avocado

Bereidingswijze:

De kikkererwten moet een dag van te voren ingeweekt worden voor aantal uurtjes in een kom met ruim water. Als de kikkererwten ingeweekt zijn dan koken in ruim water volgens gebruiksaanwijzing op pak. Na het koken, giet je het af in een vergiet en laat je de kikkererwten afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit. Snijd de pompoen in kleine stukken. Doe in een kom de pompoenstukjes erin en doe er 1,5 eetlepel olijfolie, halve afgestreken theelepels zout en zwarte peper en vermeng ze goed. Leg ze daarna verdeeld op een bakplaat. Plaats in de oven voor 30 minuten (even omscheppen na 15 minuten). Snipper ondertussen de rode ui fijn. Maak in een kommetje een dressing van 1,5 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel honing, halve theelepel zout en halve theelepel zwarte peper en meng je ze totdat het geheel vormt. Na 30 minuten haal je de gegrilde pompoenstukjes uit de oven en laat je ze afkoelen. De walnoten rooster je ze in een pan voor 1 a 2 minuten. Verdeel de rucola sla melange over twee borden of in een slaschaal. Verdeel de gegrilde pompoenstukjes, fijngesneden halve rode ui, gekookte kikkererwten, walnoten, geitenkaas, granaatappel,Β  in stukjes gesneden verse vijg en avocado. Serveer met de dressing. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: