The Dutch, souvenircafe in Den Haag

🇺🇸🇬🇧🇾🇪

————-

🇾🇪The Dutch is een souvenir café in Den Haag met een mooi concept waarbij het zich duidelijk onderscheidt van de traditionele souvenirwinkel in Den Haag en voorzover ik weet zelfs in Nederland. Het is zowel een winkel waar je mooie souvenirs kan kopen maar ook een café waar je heerlijk kan relaxen met een kop koffie en huisgemaakte cakes en taarten. Als je binnenkomt in hun winkel dan wordt je vriendelijk ontvangen door de hartelijke Daniel en de lieftallige eigenaresse Catelijne die met vol passie over haar souvenir café vertelt. Zij vinden beiden van belang om persoonlijk contact met hun klanten te hebben en hun gevoel te geven dat ze welkom zijn en zo voel ik mij ook. Niet alleen toeristen komen naar The Dutch maar ook lokale mensen.

🇺🇸🇬🇧The Dutch is a souvenir café in The Hague with a nice concept where it clearly distinguish itselves from the traditional souvenir shop in The Hague and as far as I know even in the Netherlands. It is both a shop where you can buy nice souvenirs but also a café where you can relax with a cup of coffee and homemade cakes and pies. When you enter their store you will be welcomed by the cordial Daniel and the lovely owner Catelijne who tells about her souvenir cafe with passion. They both find it important to have personal contact with their customers and to give them the feeling that they are welcome and that is how I feel. Not only tourists come to The Dutch, but also local people.

🇾🇪Mijn oog valt op het houten decor van een grachtenpand die ik in het achterste gedeelte van hun souvenirwinkel zie en loop er naar toe.

🇺🇸🇬🇧My eye falls on the wooden decor of a canal house that I see in the rear part of their souvenir shop and walk towards it.

🇾🇪Daar liggen alle typische Haagse producten opgesteld maar ook Nederlandse souvenirs en veel handgemaakte unieke artikelen zoals o.a. vazen, kasten, verlichting en veel meer. Daarnaast verkopen ze ook Nederlandse lekkernijen zoals de bekende stroopwafels en vele andere zoetigheden. Het overgrote deel van de artikelen verkopen ze onder hun eigen naam The Dutch. Aan de muur hangen de schilderijtjes en posters die je kan kopen.

🇺🇸🇬🇧There are all typical Hague products for sale but also Dutch souvenirs and many handmade unique items such as vases, cabinets, lighting and much more. They also sell Dutch delicacies such as the famous syrup waffles and many other sweets. The vast majority of the articles are for sale under their own name The Dutch. On the wall hang the paintings and posters that you can buy.

🇾🇪Bij het voorste gedeelte is hun café waar je een keuze kan maken uit hun heerlijke huisgemaakte Haagse specialiteit ‘Arretjes cake ” The Dutch brownie cake”, Haagse Hopjes boterkoek ” The Hague coffee caramel cake”. Verder hebben ze ook Hollandse appeltaart, citroen-speculaaskoekjes taart, tosti’s en meer. Ik koos voor verse mint thee en Arretjes cake en Haagse Hopjes boterkoek en ze zijn overheerlijk.

🇬🇧🇺🇸At the front is their café where you can choose from their delicious home-made specialty “Arretjes cake” The Dutch brownie cake “, Haagse Hopjes butter cake” The Hague coffee caramel cake “. They also have Dutch apple pie, lemon-gingerbread cake, toasted sandwiches and more. I chose fresh mint tea and Arretjes cake and Haagse Hopjes butter cake. They were delicious.

🇾🇪The Dutch is een verkooppunt van pindakaas van Pindakaaswinkel en support ook lokale ondernemers zoals Eiber bier en Kompaan. Daarnaast verhuren ze ook mooie witte fietsen met Delftse blauw patroon maar bieden ook om de zoveel tijd fietsexcursie aan in samenwerking met The Hague Bike Tours. Bij interesse voor fietsexcursie kan er nagevraagd worden bij het souvenir café The Dutch. Fietshuur per dag is 12 euro. Er dient wel een borg betaald te worden. Het is zeker de moeite waard om het souvenircafe The Dutch te bezoeken.

🇺🇸🇬🇧The Dutch is a point of sale of peanut butter from Peanut butter shop and also support local entrepreneurs such as Eiber beer and Kompaan. In addition, they also rent beautiful white bicycles with Delft blue pattern but also offer occasional bike excursions in cooperation with The Hague Bike Tours. If interested in cycling excursion can be checked at the souvenir cafe The Dutch. Bike rental per day is 12 euros. A deposit must be paid. It is certainly worthwhile to visit the souvenir cafe The Dutch.

Locatie: Heulstraat 13 in Den Haag

Facebookpagina: Souvenir cafe The Dutch

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s