recipes/recepten

Roze pasta / pink pasta

Nederlandse en Engelse versie – Dutch and Englisch version. For English version scroll all the way down. 

Een zeer gemakkelijk en tijdbesparend recept om een pink pasta te maken. Het is een heerlijke frisse pastagerecht. 

Roze pastagerecht voor 2 personen

Ingrediënten: 

 • 2 reeds gekookte bieten in pak 
 • 1 versgeperste knoflook teentje
 • 250 gram tagliatelle ( of andere soort pasta)
 • 1 theelepel zout
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 100 gram ricotta kaas 
 • paar blaadjes basilicum
 • 1 geraspte limoen schil
 • 50 gram gehakte nootjes (walnoot, pistache etc)
 • pak fijn geraspte parmiggiano kaas

Bereidingswijze:

Je kookt de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente. Gooi pastawater niet weg. In de tussentijd ga je twee rode bieten raspen. Je doet olijfolie in de pan en dan laat je het heet worden. Vervolgens knoflook in de pan op zacht vuur en dan ga je met een spatel roeren totdat het glazig wordt. De geraspte bieten voeg je toe met een halve eetlepel zout en dan roer je 2 minuten door. Je voegt halve koffiekop water toe en daarna 3 minuten sudderen. Dan voeg je ricotta kaas erbij en dan weer halve eetlepel zout erbij en dan roer je 5 minuten tot een geheel. Je kan natuurlijk meer zout toevoegen als je dat lekker vindt.  Ik hou van een grove structuur pasta saus. Als je van fijne pastasaus houdt dan mix je met een handmixer in de pan.  Als je klaar bent, dan leg je de handmixer weg. Dan voeg je al dente pasta erbij en dan ga je vermengen met een houten pollepel en vork totdat het een roze geheel is. Af en toe doe je pastawater erbij om het smeuïger te maken. Vervolgens leg je roze pasta op je bord en dan strooi  je parmigianno kaas erover heen met gehakte nootjes, geraspte limoenschil en versnipperde basilicum blaadjes. Eet smakelijk!

English version

Pink pasta dish for 2 persons

A very easy and time-saving recipe to make a pink paste. It is a delicious fresh pasta dish.

Ingredients:

 • 2 already boiled red beets in pack
 • 1 freshly pressed garlic clove
 • 250 grams of tagliatelle (or any other kind of pasta)
 • 1 teaspoon salt
 • 1 tablespoon of olive oil
 • 100 grams of ricotta cheese
 • pair of basil leaves
 • 1 grated lime peel 
 • 50 grams of chopped nuts (walnuts, pistaccio and so on)
 • pack of finely grated parmigianno cheese

Preparation method:

You cook the pasta al dente according the instructions. Do not throw pastawater away. In the meantime, you will grate two red beets. You put olive oil in the pan and then you let it get hot. Then put garlic in the pan on a low heat and then stir with a spatula until it becomes translucent. Add the grated beet with half a tablespoon of salt and stir for 2 minutes. You add half a cup of water and then simmer for 3 minutes. Then add your ricotta cheese and then add half tablespoon of salt and stir for 5 minutes to a whole. You can ofcourse add more salt if you like. I love a coarse structure pasta sauce. If you like fine pasta sauce, you can mix this with a handmixer in the pan. Then when you are finished with it, you add al dente pasta en then you mix this with a spatula and fork until it is a pink whole. Add pasta water to make it smoother. Then you put pink pasta on your plate and then sprinkle parmigianna grated cheese over it with chopped nuts, grated lime peel and shredded basil leaves. Enjoy your meal !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: