recipes/recepten

Smice kerst dessert / Smice Christmas dessert

Dutch and Engelish version. For English version, just scroll all the way down.

Het is bijna kerst. En ik zat te denken wat voor soort kerst dessert ik wilde maken. Dit is het resultaat geworden. Hieronder deel ik mijn recept Smice kerst dessert met jou. Het is een toevoeging van ‘Sparkling Wine’ van Smice, een van mijn favoriete ijsmerken tussen huisgemaakte red velvet witte chocolade koekjes en omringd met frambozen saus en stukjes fruit.

Recept Red Velvet witte chocolade koekjes (ca 12 grote koekjes)

Ingrediënten:

 • 140 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 100 gram bruine bastersuiker
 • 100 gram kristalsuiker
 • 1 ei
 • 1 1/2 theelepel vanille extract
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/4 theelepel espresso poeder
 • 1 lepel karnemelk. Het mag ook gewoon melk zijn maar karnemelk geeft dat typische red velvet smaak
 • 210 gram all-purpose flour (vb. Ongran glutenvrije bloem voor alle toepassingen. Je mag natuurlijk ook gewoon meel gebruiken)
 • 1/2 theelepel baking soda
 • 1 theelepel maizena
 • 2 1/2 lepel cacao poeder
 • 1 lepel rode eetbare kleursel. Ik heb dan zelf van merk Tip Top met rode kleur van cola en champagne extract smaak (je kan dit kopen bij supermarkt en toko. Tuurlijk kan je ook natuurlijke kleurstof gebruiken zoals rode bieten maar dan moet je meer dan 10 rode bieten gebruiken om datzelfde rode kleur te hebben)
 • 150 gram witte chocolade chips. Dit zijn bakvaste witte chocolade druppels dat tijdens het bakken zijn vorm blijft behouden. (je kan het kopen bij goede kookwinkels, internet of anders witte chocolade dat je in stukjes maakt)
 • 80 gram notenmelange
 • decoratie: fruitstukjes, eetbare bloemen en mint

Bereidingswijze:

 1. Klop (zachte gesmolten) boter tot het licht en luchtig is, ongeveer 1 minuut. Voeg de bruine en witte suiker toe en klop tot deze goed zijn afgeroomd. Daarna het ei, vanille-extract, zout, karnemelk en espresso-poeder toevoegen en goed kloppen. Als laatste voeg de voedselkleurstof toe en meng ze met de andere ingrediënten. Eenmaal goed gemixt, dan pas apart zetten.
 2. In een aparte kom voeg je bloem, bakpoeder, maizena en cacaopoeder toe en dan ga je de ingrediënten goed mengen. Eenmaal goed gemengd, voeg je rode voedingskleur toe. Als het deeg niet zo rood is als je graag zou willen, dan kan je meer kleurstof toevoegen tot het op jouw gewenste kleur is.
 3. Je voegt witte chocolade chips met de stukjes notenmelange toe in de kom met het rode deeg en meng deze goed totdat het geheel goed vermengd is. Maak van het koekjesdeeg een rol van zo’n 4 cm dik en verpak deze in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
 4. Verwarm ondertussen je oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 5. Snij plakjes van zo’n 1,5 – 2 cm van de rol en leg deze op de bakplaat. Bak de cookies 12 – 18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hard worden op een rooster. 

Zwarte frambozensaus

Ingredienten:

 • 100 gram ofwel 1 klein doosje zwarte frambozen
 • 50 ml water
 • 1 theelepel kristalsuiker (je kan naar jouw smaak meer suiker toevoegen)

In een pan met de ingrediënten op hoog vuur zetten en goed roeren totdat het ingekookt is. Daarna laten afkoelen.

Bord opmaken

Lepel zwarte frambozensaus op de bord leggen en dan met een lepel lichtjes op slaan totdat het naar alle kanten spettert. Red velvet koekje naast saus leggen met SMICE sparkling wine ijs erop en dan doe je vervolgens red velvet koekje weer bovenop. Op de saus kan je fruitstukjes leggen etc. Heel veel eetplezier!

English version

SMICE Christmas dessert (my own homemade version)

It is almost Christmas. And I was thinking what kind of Christmas dessert I wanted to make. This has become the result. Below you see my recipe Smice Christmas dessert. It is an addition of ‘Sparkling Wine’ from Smice, one of my favorite ice cream brands between homemade red velvet white chocolate biscuits and surrounded with raspberry sauce and pieces of fruit.

Red Velvet white chocolate chips cookies (ca 12 large cookies)

Ingredients:

 • 140 grams of butter (at room temperature)
 • 100 grams of brown sugar
 • 100 grams of granulated sugar
 • 1 egg
 • 1 1/2 teaspoon vanilla extract
 • 1/2 teaspoon of salt
 • 1/4 teaspoon espresso powder
 • 1 spoon of buttermilk. It may also be just milk, but buttermilk gives that typical red velvet taste 210 grams of all-purpose flour (eg Ongran gluten-free flour for all applications, you can also use plain flour)
 • 1/2 teaspoon of baking soda
 • 1 teaspoon cornstarch
 • 2 1/2 spoon of cocoa powder
 • 1 spoon of red edible coloring. I own the brand Tip Top with red color of cola and champagne extract taste (you can buy this at supermarket and toko.Everlijklijk you can also use natural dye such as red beets but then you must use more than 10 red beets to the same red to have color)
 • 150 grams of white chocolate chips. These are firm white chocolate drops that keep its shape during baking. (you can buy it at good cook shops, internet or other white chocolate that you make into pieces)
 • 80 grams of nutmange
 • decoration: fruit pieces, edible flowers and mint.

Preparation method:

 1. Beat (soft melted) butter until light and fluffy, about 1 minute. Add the brown and white sugar and whisk until they are well creamed. Then add the egg, vanilla extract, salt, buttermilk and espresso powder and beat well. Finally add the food coloring and mix with the other ingredients. Once mixed well, then set apart.
 2. In a separate bowl add flour, baking powder, cornstarch and cocoa powder and then mix the ingredients well. Once mixed well, add your red food color. If the dough is not as red as you would like, you can add more coloring until it is at your desired color.
 3. You add white chocolate chips with the pieces of nut melange in the bowl with the red dough and mix well until the whole is well mixed. Make the cookie dough a roll of about 4 cm thick and wrap it in cling film. Leave at least 1 hour in the refrigerator.
 4. Meanwhile, preheat your oven to 175 degrees and cover a baking sheet with parchment paper.
 5. Cut slices of about 1.5 – 2 cm from the roll and place them on the baking sheet. Bake cookies for 12 to 18 minutes until golden brown. Allow them to cool and set on a grid.

Black raspberies sauce

Ingredients:

 1. 100 grams or 1 small box of black raspberries
 2. 50 ml of water
 3. 1 teaspoon of granulated sugar (you can add more sugar to your taste)

Put in a pan with the ingredients on high heat and stir well until boiled. Then let it cool down.

How to plate food like me.

Place spoonful of black raspberry sauce on the plate and lightly beat with a spoon until it splashes in all directions. Put a red velvet biscuit next to sauce with SMICE sparkling wine ice on it and then put red velvet biscuit back on top. You can lay fruit pieces on the sauce, etc. Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: