recipes/recepten

Zucchini boats/Courgette boten

🇺🇸🇬🇧🇳🇱

Vegetarian zucchini boats

Homemade vegetarian zucchini boats on a bed of coloured spaghetti.

Ingredients:

 • 2 zucchini
 • pesto sauce
 • level tsp salt
 • level tsp pepper
 • 2 tbsp olive oil
 • cherry tomatoes
 • mozzarella ( vegan: vegan cheese)
 • fresh finely chopped Italian herbs like oregano, red onions and so on ( instead of fresh you can also use dried Italian herbs)
 • fresh basil for the garnish

Preparation method:

You halve the zucchini in length and hollow them out but not too deep. Mix the olive oil with the salt and pepper.  Drizzle the inside of the halved zucchini with the olive oil mix and rub it completely. Then you do it in the preheated oven at 200 degrees for 15 minutes. After 20 minutes you take it out of the oven and then you smear the inside with pesto. It doesnt really matters which pesto you use for that. After applying the pesto, you put the halved cherry tomatoes and the slices of mozzarella one behind the other and you repeat this until the zucchini boat is full with cherry tomatoes and mozzarella. After that you sprinkle the Italian herbs over these cherry tomatoes and mozzarella. Then in the preheated oven for 25 minutes and remove from the oven when the mozzarella is melted. Then garnish with fresh basil leaves. Bon appetit!

Coloured spaghetti. Boil red cabbage till its concentrated and the water color dark purple. Mix this dark purple colored water with baking soda for a lighter color.

Vegetarische courgetteboten

Een heerlijke vegetarische courgetteboot op een bed van gekleurde spaghetti.

Ingredientes:

 • 2 courgette
 • pesto saus
 • 1 afgestreken theelepel zout
 • 1 afgestreken theelepel zwarte peper (mag ook andere soort peper zijn)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Cherry-tomaatjes
 • mozzarella (veganistisch: veganistische kaas)
 • verse fijngehakte Italiaanse kruiden zoals oregano, rode uien en ga zo maar door (in plaats van vers kunt u ook gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken)
 • verse basilicum voor de garnering

Bereidingswijze:

Je halveert de courgette in lengte en holt ze uit, maar niet te diep. Meng de olijf olie met zout en zwarte peper en sprenkel vervolgens de binnenkant van de gehalveerde courgette met de olijfolie mix en wrijf het geheel in. Dan doe je het in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 15 minuten. Na 20 minuten haal je het uit de oven en smeer je de binnenkant in met pesto. Het maakt niet echt uit welke pesto je daarvoor gebruikt. Na het aanbrengen van de pesto doe je de gehalveerde kerstomaatjes en de plakjes mozzarella achter elkaar en dat herhaal je tot de courgette-boot vol zit met kerstomaatjes en mozzarella. Daarna strooi je de Italiaanse kruiden over deze kerstomaatjes en mozzarella. Vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten en haal het uit de oven wanneer de mozzarella is gesmolten. Garneer vervolgens met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Gekleurde spaghetti. Kook rode kool tot het is geconcentreerd en het water donkerpaars is. Meng dit donker paars gekleurde water met bakpoeder voor een lichtere kleur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: