recipes/recepten

Bagel onion-tomato fun/ bagel ui-tomaat pret

🇺🇸🇬🇧🇳🇱
Bagel onion-tomato fun

When making bagel onion-tomato fun, i was inspired by an onion bread that I used to eat regularly as a child and teenager. I add tomato and that makes it complete. It is a delicious savoury snack and preparing it is very easy. See recipe below.

Ingredients for 2 – 4 people:

 • 2 bagels
 • 1 red onion
 • 1 large or 2 small tomatoes
 • a pinch of Himalayan salt (may also be ordinary or other type of salt)
 • a pinch of black pepper (may also be other type of pepper)
 • a bag of grated cheese (does not matter which cheese)
 • 2 tablespoons of olive oil (may also be other type of oil or butter)

 

Preparation method:

You will preheat the oven to 180 degrees. In the meantime, you will halve the bagels horizontally. Then you cut the red onion into rings and then fry in pan with olive oil. If they look glazed you remove them from the pan and then distribute them over the 4 halved bagels. The tomato is cut into small pieces and divided over the 4 bagels. Then you cover them with grated cheese. You put them one by one on the oven plate with parchment paper and then put them in the preheated oven. 10 minutes or as soon as the cheese has melted, your bagels are ready for consumption. Enjoy it!

 

Bagel ui-tomaat pret

Bij het maken van bagel ui-tomaat pret heb ik me laten inspireren door een uienkruier die ik vroeger als kind en tiener regelmatig heb gegeten. Ik voeg tomaat erbij en dat maakt het compleet. Het is een heerlijk hartige tussendoor en het bereiden ervan is heel erg makkelijk. Zie recept beneden.

Ingrediënten voor 2 – 4 personen:

 • 2 bagels
 • 1 rode ui
 • 1 grote of 2 kleine tomaten
 • een snufje Himalaya zout (mag ook gewoon of andere soort zout zijn)
 • een snufje zwarte peper (mag ook andere soort peper zijn)
 • een zak geraspte kaas (maakt niet uit welke kaas)
 • 2 eetlepels olijfolie (mag ook andere soort olie zijn of boter)

Bereidingswijze:

Je gaat de oven voorverwarmen op 180 graden. In de tussentijd ga je de bagels in horizontaal halveren. Vervolgens ga je de rode ui in ringen snijden en daarna in pan bakken met olijfolie. Als ze glazig uitzien dan haal je ze uit de pan en dan verdeel je ze over de 4 gehalveerde bagels. De tomaat ga je in kleine stukjes snijden en verdelen over de 4 bagels. Daarna ga je ze bedekken met geraspte kaas. Je legt ze een voor een op de ovenplaat met bakpapier en doe ze vervolgens in de voorverwarmde oven. 10 minuten of zodra de kaas gesmolten is, dan zijn jouw bagels klaar voor consumptie. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: