Review/Recensie

Perfect Pastry

Dutch and English version, scroll way down for the English version

Op uitnodiging van Perfect Pastry ( https://www.perfectpastry.nl/   ) heb ik een Sweet – X- Mas foodevenement met een Christmas high tea party en workshop koekjes decoreren, mogen bijwonen. De eigenaresse Nermina heeft met de hulp van Anuschka van Hipaholic( https://www.hipaholic.nl/ ) dit foodevenement georganiseerd. Anne Marie van Myhappykitchen ( https://www.myhappykitchen.nl/  ) en ik waren heel vroeg daar. Voordat ik hier meer over vertel, wil ik eerst de inspirerende achtergrond van de eigenaresse Nermina van Perfect Pastry en de totstandkoming van haar bakkerijwinkel met jullie delen. Daarna komt mijn eigen ervaring met het foodevenement van Perfect Pastry en de aansluitende winactie van een driptaart workshop. Ben je ook benieuwd naar het verhaal? Lees dan verder.

Nermina in het midden met aan de linkerkant haar dochter en aan de rechterkant haar twee medewerkers

Achtergrond van de eigenaresse van Perfect Pastry

Het verhaal begint met Nermina Brkis. Zij is afkomstig uit Bosnië en verhuisde in 2000 samen met haar man naar Nederland voor zijn werk voor Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

Toelichting:

Joegoslavie-Tribunaal in Den Haag heeft de stad internationaal op de kaart gezet. Met de berechting van Ratko Mladic, de voormalige bevelhebber van de Bosnische-Servische troepen, komt er na 24 jaar ook een einde aan het tribunaal. In 2017 is het gesloten. Het tribunaal is in 1993 opgestart met het doel om de oorlogsmisdaden die gepleegd zijn tijdens het Joegoslavische burgeroorlog te bestraffen. Het tribunaal was erin geslaagd om alle 161 aangeklaagden naar Den Haag te krijgen waaronder kopstukken Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic en Ratko Mladic. In navolging van het tribunaal zijn er veel organisaties op het gebied van het Internationaal recht en humanitaire hulp, zoals het Internationale strafhof naar Den Haag gekomen. Dit alles heeft hierdoor wel veel banen opgeleverd voor de stad en het groeit nog steeds. Den Haag werd dankzij het tribunaal gezien als de Internationale stad van Vrede en Recht.

 

Het leven van Nermina als partner van een expat in Den Haag

In de eerste instantie zouden Nermina en haar man voor drie jaar in Den Haag blijven maar van 3 jaar werd het uiteindelijk 17 jaar.  De eerste drie jaren in Den Haag had ze als zeer lastig ervaren. Ze sprak de taal niet, kende niemand hier en ze was vaak alleen omdat haar man lange dagen maakte voor zijn werk. Daarnaast was er een clausule in de expat-overeenkomst van haar man opgenomen dat de partner van een expat gedurende 10 jaar geen betaald werk mocht verrichten. 10 jaar was voor Nermina een lange tijd om niet te mogen werken. Ze zag zichzelf niet als iemand die alleen maar thuis bleef en wilde liever met iets zinvol bezig zijn.  Als tijdverdrijf ging ze de stad verkennen, volgde een cursus Nederlands om de taal zich eigen te maken en ging ook vrijwilligerswerk doen. Door haar vrijwilligerswerk kwam ze in contact met andere mensen. Sociale contacten onderhouden was voor Nermina erg belangrijk om zich niet eenzaam en geïsoleerd te voelen. Na 4 jaar mocht haar man van diens werkgever een keuze maken om of ergens anders in het buitenland te worden uitgezonden of hier in Den Haag te blijven. Zij en haar man verkozen er samen voor om in Den Haag te blijven, want hij was nog niet klaar met zijn werk. Daarnaast willen ze hun kinderen een stabiel leven geven door te blijven.  Doordat ze de keuze samen hadden gemaakt om in Nederland te willen blijven met hun kinderen, moesten ze wel een aantal zaken zelf regelen omtrent huisvesting en verblijfsvergunningen.  Haar keuze om te blijven was niet moeilijk geweest. Naar haar zeggen woont ze in een prachtige stad met veel groen, strand en de zee in de buurt. Ideaal voor kinderen en familie, aldus Nermina en ik geef haar daar groot gelijk in.  Den Haag en omgeving is gewoon prachtig om te wonen. Naast de redenen die ze heeft opgesomd, heeft de stad ook op andere aspecten veel te bieden zoals monumentale gebouwen, hotspots, uitgaansleven, evenementen en meer. Den Haag is een internationale stad, een regeringsstad en een  diplomatenstad met 160 ambassades. Vele vrouwen van diplomaten en expats zullen ongetwijfeld het verhaal van Nermina herkenbaar vinden.

De oprichting van Perfect Pastry

De aanleiding en het concept

Na het verstrijken van 10 jaar (zie bovenstaande) was het toegestaan voor Nermina om als partner van een expat betaald werk te mogen verrichten. Op een kantoor werken zoals  toentertijd in Bosnië was niet mogelijk. Ze had namelijk niet de vereiste diploma hiervoor in Nederland en ze wilde niet weer jarenlang gaan studeren. Na lang nagedacht te hebben van wat ze eigenlijk wilde gaan doen, besloot ze haar droom te gaan volgen en haar droom was een eigen zaakje te hebben in taarten en het geven van workshops daarin.  Om haar droom tot werkelijkheid te laten komen, ging ze eerst allerlei benodigde cursussen volgen. Na afrondingen hiervan kon ze zich met trots een gediplomeerd taartspecialist noemen. Vervolgens was ze er klaar voor om een eigen bedrijfje te beginnen. Ze kwam een leuke pand aan de Gentsestraat in Scheveningen tegen en het pand zelf had voor haar een aantal voordelen. De huur was niet zo hoog als dat van in het centrum van Den Haag. Ze woonde er vlakbij en de school van haar kinderen was ook in de buurt. Uiteindelijk besloot ze ervoor te gaan zonder hulp van familie en vrienden. Het was voor haar een sprong in het diepe. Haar man heeft haar gesteund in de beslissing om een eigen zaakje te beginnen. Hij bemoeit zich weliswaar niet met haar bedrijf vanwege eigen drukke bezigheden maar blijft zijn vrouw wel daarin steunen. Ze is er nu trots op dat het 100 procent eigen inzet was geweest om een bedrijfje te beginnen.

De keuze voor de naam Perfect Pastry

In 2012 opende ze Perfect Pastry, een bakkerijwinkel met een workshopruimte. Het is een eenmanszaak met hulpkrachten. Af en toe helpt haar dochter mee in de zaak en beschouwt ze haar moeder als haar grote rolmodel van hoe ze later wilt zijn.

Perfect Pastry quote


De keuze voor de naam Perfect Pastry is zorgvuldig gekozen door Nermina omdat ze met de naam wilt laten uitstralen dat haar taarten van topkwaliteit zijn. Ze worden vanaf scratch gemaakt met verse ingrediënten, mooi en overheerlijk zijn.  Alles wat Perfect Pastry hoort te zijn. 

Workshops

Vanaf het moment dat ze met haar zaak startte, was haar primaire focus op de bestellingen gericht die ze grotendeels via haar website kreeg. De bakkerij is haar core business ook wel kernactiviteit van haar bedrijf. Doordat ze steeds meer bestellingen via haar website binnen kregen, besloot ze haar bakkerij te laten verbouwen tot een grote bakkerij.  Na de verbouwing was er ook voldoende ruimte voor het geven van workshops voor groepen met maximaal 8 personen. 

Workshop koekjes decoreren


Ze gaf naast groepslessen ook privélessen aan de mensen die haar onverdeelde aandacht willen hebben die ze niet in een groep zouden krijgen. Tevens wilden ze vanaf nul een taart leren bakken in plaats van alleen een taart decoreren. Dus elke dinsdag  gaf ze les aan ze om vanaf scratch een cheesecake, lemon merengue taart en carrot cake te leren maken. Doordat er een grote vraag is naar workshop voor het maken van taart vanaf scratch, wilt ze vanaf volgend jaar meer workshops hierin geven aan particulieren, bedrijven en/of voor teambuilding. Mocht je ook interesse hebben in haar workshop dan kan je jezelf aanmelden op de website https://www.perfectpastry.nl/ . De favoriete workshop bij particulieren voor nu is een workshop driptaart. Driptaart is heel erg in en zeer leuk om te maken. Ik vertel er straks meer over. 

Uitgebreid aanbod

Perfect Pastry maakt op maat taarten, cupcakes en koekjes. De klant kan de wensen voor een kleur, smaak, thema of iets anders aangeven bij een bestelling. Er kan rekening gehouden worden met bepaalde allergieën bijvoorbeeld bij een koemelk allergie kan er lactosevrije taart gemaakt worden maar ook vegan taarten. Verder kan er ook donuts, popcakes, cheesecakes, carrotcakes en dergelijke besteld worden. 

Gingerbread house
In haar bakkerijwinkel verkoopt ze ook reeds vers gemaakte cupcakes, taart en koekjes. Ze verkoopt wat ze op dat moment aan aanbod heeft en dit kan per dag verschillend zijn. Voor haar dagelijkse aanbod kan je dit bekijken op haar facebookpagina
https://www.facebook.com/PerfectPastry/ … Perfect Pastry verzorgt ook op maat babyshower party, kinderpartijen en high tea party met keuze uit 3 varianten. Zelfs vegan high tea op aanvraag is mogelijk. High tea is populair bij Perfect Pastry en wordt vaak besteld door familie met kinderen. Kinderen kunnen bezig gehouden worden met koekjes of cupcakes versieren terwijl de ouders rustig van hun high tea kunnen genieten. High tea en workshops voor groepen worden vaak gehouden op een zondag. Nermina’s wens voor in de toekomst is haar klanten cupcakes of taart in haar bakkerijwinkel te zien eten en ook van een kop koffie of thee genieten.

Mijn ervaring met het Sweet – X- Mas foodevenement van Perfect Pastry

Winkelstraat Gentsestraat

Paar weken geleden mocht ik op uitnodiging van Perfect Pastry een Sweet-X-Mas foodevent bijwonen.  Ik ging samen met Anne Marie van myhappy kitchen naar de locatie van Perfect Pastry. Het is gevestigd aan de Gentsestraat in Scheveningen, een gezellige winkelstraat. Ik wist voorheen niet eens van het bestaan af.  Trouwens ook niet van Perfect Pastry.  Gentsestraat wordt door de winkeliers als een gesloten winkelgebied gezien en met nadruk op gesloten omdat dit juist niet bekend is bij vele mensen uit Den Haag en omgeving. En dat is jammer want het is echt een leuke winkelstraat. Hopelijk zal dit in de toekomst veranderen en dat meer mensen naar dit leuke en gezellige winkelstraat zullen komen.

Kennismaking met Perfect Pastry en haar Sweet-X-Mas Event

Anne Marie en ik waren te vroeg op locatie maar we mochten alvast naar binnen. Het was erg koud buiten. Het was mijn eerste kennismaking met de bakkerijwinkel Perfect Pastry. De roze kleurige kunstkerstboom naast de ingang was me als eerste opgevallen.

Feestelijk tafel opgemaakt

De tafels waren mooi versierd maar ook de gehele bakkerijwinkel van binnen was ingericht in een feestelijke kerststijl. Het voelde aan als een gezellige kerstsfeer en een kerstgevoel in me kwam naar boven borrelen. Ik begon al kerstdeuntjes te neuriën. De medewerkers waren nog bezig met de voorbereiding van de high tea etagères. Ik maakte kennis met de lieve Nermina, de eigenaresse en haar vriendin Anuschka van Hipaholic met wie ze het Sweet-X- Mas foodevenement  samen heeft georganiseerd. Anuschka heeft haar geholpen met het inrichten van de bakkerijwinkel in feestelijke kerststijl en ook met de bekende ‘selfie flowerwall’. Een nep bloemenbord  aan de muur dat geschikt is als achtergrond  bij het maken van een selfie.  

Christmas high tea party

Het is altijd leuk om op zulke evenementen nieuwe mensen te ontmoeten die net als ik ook van eten houden. Het was een leuk en gezellige groep dames.

  

Nermina stelt zichzelf voor aan de foodbloggers

De eigenaresse Nermina ging zichzelf voorstellen aan de foodbloggers. Zij vertelde over haar achtergrond, de oprichting van haar bakkerswinkel en meer. Nermina heeft het Sweet-X-Mas food evenement bestaande uit een uitgebreide high tea en een workshop in koekjes decoreren georganiseerd met de hulp van haar vriendin Anuschka van Hipaholic.  Ze heeft aantal foodbloggers/Instagrammers uitgenodigd op haar foodevenement om kennis te laten maken met haar vers bereide producten. Daarna gaf ze een toelichting van elk product dat ze heeft samengesteld voor dit evenement. Altijd handig om te weten wat het precies is en welke ingrediënten ervoor gebruikt zijn voor het geval iemand een allergie heeft voor een bepaald ingrediënt of vegetariër of veganist is.


Uitgebreide kerst high tea party

Op de toonbank lagen allerlei heerlijkheden zoals op de bovenstaande foto te zien is. De medewerker ging de high tea etageres op de toonbank plaatsen.


Er lagen dikke plakken gesneden bruin brood met carpaccio erop welke versierd waren met rucola blaadjes en kiemgroenten. Voor de vegetariërs hebben ze rekening gehouden met mini bollen gezond (kaas met ook rucola blaadjes en kiemgroenten). Verder heerlijke zoetigheden aan  cupcakes, merengue gebakjes, chocolade mouse trio kleur, een zuurstok taart en meer. Ik heb genoten van de gesneden plakken brood met carpaccio en bleef er maar van eten. Ook aantal zoetigheden uitgeprobeerd en ze smaakten allen goed. De zuurstok taart werd op het laatst in stukken gesneden en uitgedeeld. Ik nam er een hap van en ik vond het heerlijk.

Workshop koekjes decoreren

Na onze Christmas high tea mochten we ons begeven naar het bakkerij gedeelte waar de koekjes van tevoren gebakken zijn. De koekjes waren in verschillende vormen en figuren. De bedoeling is dat we ze mochten decoreren. Verschillende glazuur kleuren en versiersels lagen op tafel voor gebruik.

Medewerker geeft les in decoreren

 
Zelf proberen te decoreren

Daarna mochten we zelf uitproberen. Het viel niet mee om netjes langs de randjes te glazuren. Tuurlijk waren er ook natuurtalenten aanwezig die glazuren alsof ze het al jaren doen. Iedereen maakte leuke creaties met de figuurkoekjes. Als ze klaar waren met het versieren van hun koekjes, dan werden ze op de bakplaat geplaatst. Zodra de bakplaat vol was met de gedecoreerde koekjes, dan ging de bakplaat met de koekjes de oven in om ze te laten bakken. Een andere bakplaat werd dan op de tafel gelegd zodat er weer gedecoreerde koekjes erop gelegd kunnen worden.
Gedecoreerde koekjes liggen te bakken in de oven

De eerste bakplaat met de gebakken gedecoreerde koekjes kon eruit en de volgde bakplaat met koekjes kon erin. De bakplaat met koekjes werd op de tafel geplaatst om ze af te laten koelen. Later kon de tweede bakplaat met de gebakken koekjes ook eruit en dit werd ook op de tafel gelegd om het af te laten koelen.
Ze wilde heel graag mijn roze paard koekje

Een klein meisje trok de aandacht van haar moeder en wees naar mijn roze geglazuurde koekje. Ze vond mijn koekje erg mooi en wilde het heel graag hebben. Ik gaf mijn koekje aan haar en ze was daar heel erg blij mee. Ze moest alleen van haar moeder een koekje van haarzelf terug geven. Voor mij hoefde dat niet maar haar moeder stond erop dat ze dat deed. Het meisje besloot niet haar eigen gedecoreerde koekjes te kiezen maar die van haar moeder en gaf het vervolgens aan mij. Ik kan het moeilijk weigeren en nam het aan. Na afloop kreeg elk deelnemer een goodiebag mee. Het was een zeer leuke en geslaagde dag.  

 Winactie driptaart 

Favoriete  workshop onder de klanten is workshop driptaart. Het kan een botercreme of witte of roze of donkerkleurige chocolade taart zijn dat versierd kan worden met snoepjes etc. Je kan er creatief op los gaan. Driptaarten zijn erg leuk om te maken en heel erg in. Ik mag van Perfect Pastry een workshop driptaart voor 2 personen (twv 90 euro) weggeven. Datum voor workshop driptaart in overleg met de eigenaresse Nermina. Winactie is t/m 28 december. Hoe kan je meedoen met de winactie?

  1. Like posting over Perfect Pastry op Instagram account Marilyn_Amaterasu en tag in een reactie bij dezelfde posting de persoon met wie je de workshop driptaart wilt doen. Meer tags is mogelijk
  2. Volg zowel de Instagram accounts van Marilyn_Amaterasu als van Perfect Pastry

Extra winkans:

  1. Like bericht over Perfect Pastry op Facebook pagina Marilyn_Amaterasu_World en tag in reactie bij dezelfde bericht de persoon met wie je de workshop wilt doen. Meer tags mogelijk
  2. Volg zowel fb pagina Marilyn_Amaterasu_World als van Perfect Pastry

Veel geluk!

English version

Perfect Pastry

At the invitation of Perfect Pastry I have been allowed to attend a Sweet – X – Mas food event with a Christmas high tea party and workshop cookies. The owner Nermina organized this food event with the help of Anuschka from Hipaholic. Anne Marie https://www.myhappykitchen.nl/ and I were there very early. Before I tell you more about this, I first want to share with you the inspirational background of the owner Nermina of Perfect Pastry and the creation of her bakery shop. After that, my own experience comes with the food event of Perfect Pastry and the following competition from a driptaart workshop. Are you curious about the story? Then read on.

The background of the owner of Perfect Pastry

The story begins with Nermina Brkis. She comes from Bosnia and moved with her husband to the Netherlands in 2000 for his work for the Yugoslavia Tribunal in The Hague.

Explanation:

The Yugoslavia Tribunal in The Hague has put the city on the international map. With the trial of Ratko Mladic, the former commander of the Bosnian Serb forces, the tribunal will end after 24 years. It will be closed in 2017. The tribunal was started in 1993 with the aim of punishing the war crimes committed during the Yugoslav civil war. The tribunal had succeeded in getting all 161 accused persons to The Hague, including leaders Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic and Ratko Mladic. Following the tribunal, there are many organizations in the field of international law and humanitarian aid, such as the International Criminal Court came to The Hague. As a result, all of this has resulted in many jobs for the city and it is still growing. The Hague was seen as the International City of Peace and Justice thanks to the tribunal.

The life of Nermina as partner of an expat

In the first instance, Nermina and her husband would stay in The Hague for three years, but from the age of 3 it eventually became 17 years. The first three years in The Hague she had experienced as very difficult. She did not speak the language, no one knew here and she was often alone because her husband made long days for his work. In addition, a clause in the expat- agreement of her husband included that the partner of an expat should not perform paid work for 10 years. 10 years was a long time for Nermina not to be allowed to work. She did not see herself as someone who only stayed home and wanted to be involved with something meaningful. As a pastime she went to explore the city, followed a course in Dutch to learn the language and volunteer work. Through her volunteer work she came into contact with other people. Maintaining social contacts was very important for Nermina not to feel lonely and isolated. After 4 years, her husband was allowed to make a choice from his employer to be broadcast abroad or elsewhere in The Hague. She and her husband together chose to stay in The Hague, because he was not finished with his work. In addition, they want to give their children a stable life by staying. Because of the choice they had been made to stay in the Netherlands with their children, they had to arrange a number of things themselves regarding housing and residence permits. Her choice to stay had not been difficult. According to her, she lives in a beautiful city with lots of greenery, beach and the sea nearby. Ideal for children and family, according to Nermina and I agree with her. The Hague and surroundings are simply beautiful to live. In addition to the reasons she has listed, the city also has much to offer in other aspects such as monumental buildings, hotspots, nightlife, events and more. The Hague is an international city, a government city and a diplomatic city with 160 embassies. Many women of diplomats and expats will undoubtedly relate to her story.

The establishment of the bakeryshop Perfect Pastry

The reason and the concept

After the expiry of 10 years (see above), it was permissible for Nermina to be allowed to perform paid work as a partner of an expat. Working in an office like at that time in Bosnia was not possible. She did not have the required diploma for this in the Netherlands and she did not want to study for years. After a long thought of what she actually wanted to do, she decided to follow her dream and her dream was to have her own business in cakes and give workshops in it. To make her dream come true, she first went through all kinds of necessary courses. After rounding off this she could proudly call herself a certified cake specialist. Then she was ready to start her own business. She came across a nice building at the Gentsestraat in Scheveningen and the building itself had a number of advantages for her. The rent was not as high as that of in the center of The Hague. She lived nearby and the school of her children was also nearby. Eventually she decided to go for it without the help of family and friends. It was really a jump in the deep car. Her husband supported her in the decision to start her own business. Although he does not interfere with his company because of his own busy activities, he continues to support his wife. She is now proud that it was 100 per cent own effort to start a business.

The name Perfect Pastry, whats the story behind it

Why the name Perfect Pastry?

In 2012 she opened Perfect Pastry, a bakery store with a workshop space. It is a sole proprietorship with assistants. Occasionally her daughter helps in the bakeryshop and considers her mother as her big role model of how she wants to be later. The choice for the name Perfect Pastry has been carefully chosen by Nermina because she wants to use the name that her pies are of top quality. They are made from scratch with fresh ingredients, are beautiful and delicious. Everything that Perfect Pastry should be.

Workshops

From the moment she started her business, her primary focus was on the orders she received largely through her website. The bakery is also core business of her company. Because they received more and more orders via her website, she decided to convert her bakery into a large bakery. After the renovation there was also sufficient space for giving workshops for groups with a maximum of 8 people.

Besides group lessons, she also gave private lessons to the people who want her undivided attention that they would not get in a group. They also wanted to learn how to bake a cake from scratch instead of just decorating a cake. So every Tuesday she taught them to learn how to make a cheesecake, lemon merengue cake and carrot cake from scratch. Because there is a great demand for a workshop for making cake from scratch, she wants to give more workshops to private individuals, companies and / or teambuilding from next year. If you are interested in her workshop, you can register yourself on the website https://www.perfectpastry.nl/. The favorite workshop for private individuals for now is a driptaart workshop. Drip cake is very much in and very nice to make. I’ll tell you more about it later on..

Range of products

Perfect Pastry makes custom cakes, cupcakes and cookies. The customer can indicate the wishes for a color, taste, theme or something else with an order. Certain allergies can be taken into account, for example with a cow’s milk allergy, lactose-free cake can be made, as well as vegan pies. You can also order donuts, popcakes, cheesecakes, carrotcakes and other things.

In her bakery shop she also sells freshly made cupcakes, cakes and biscuits. She sells what she has on offer at that moment and this can be different per day. For her daily offer you can view this on her facebook page https: //www.facebook.com/PerfectPastry / . Perfect Pastry also provides customized babyshower party, children’s parties and high tea party with a choice of 3 variants. Even vegan high tea on request is possible. High tea is popular with Perfect Pastry and is often ordered by family with children. Children can be kept busy with biscuits or cupcakes while the parents can enjoy their high tea. High tea and workshops for groups are often held on a Sunday. Nermina’s wish for the future is to see her customers eat cupcakes or cake in her bakery shop and also enjoy a cup of coffee or tea.

My own experience of the Sweet-X-Mas foodevent of Perfect Pastry

Shoppingstreet Gentsestraat in Scheveningen

A few weeks ago I was invited to attend a Sweet-X-Mas food event at the invitation of Perfect Pastry. Together with Anne Marie I went from myhappy kitchen to the location of Perfect Pastry. It is located at the Gentsestraat in Scheveningen, a pleasant shopping street. I did not even know about existence. By the way, not from Perfect Pastry. Gentsestraat is seen by the retailers as a closed shopping area and emphatically closed because it is not known to many people from The Hague and surroundings. And that is a shame because it is a really nice shopping street. Hopefully this will change in the future and that more people will come to this nice and cozy shopping street.

Introducing Perfect Pastry and her Sweet-X-Mas Event

Anne Marie and I were on location too early but we were allowed to go inside. It was very cold outside. It was my first acquaintance with the bakery shop Perfect Pastry. The pink colored artificial Christmas tree next to the entrance was the first to notice me. The tables were nicely decorated but also the entire bakery shop inside was decorated in a festive Christmas style. It felt like a cozy Christmas atmosphere and a Christmas feeling in me came bubbling upstairs. I started to humble Christmas tunes. The employees were still preparing for the high tea etagères. I met the sweet Nermina, the owner and her friend Anuschka from Hipaholic with whom she organized the Sweet-X-Mas food event together. Anuschka helped her with setting up the bakery store in festive Christmas style and also with the famous ‘selfie flowerwall’. A fake floral board on the wall that is suitable as a background when making a selfie.

Christmas high tea party

It is always nice to meet new people at such events who, like me, love food too. It was a nice and pleasant group of ladies. The owner Nermina introduced herself to the food bloggers. She told about her background, the establishment of her bakery shop and more. Nermina organized the Sweet-X-Mas food event consisting of an extensive high tea and a workshop in cookie decorating with the help of her friend Anuschka from Hipaholic. She has invited a number of food bloggers / Instagrammers to her food event to get acquainted with her freshly prepared products. Then she gave an explanation of every product that she has put together for this event. Always useful to know exactly what it is and what ingredients are used in case someone has an allergy to a particular ingredient or vegetarian or vegan.

On the counter were all kinds of delicacies as can be seen in the photo above. The employee placed the high tea shop on the counter. There were thick slices of sliced brown bread with carpaccio on it, decorated with arugula leaves and sprouts. For the vegetarians they have taken into account mini balls healthy (cheese with also rocket leaves and sprouts). Furthermore, delicious sweets of cupcakes, merengue pastries, chocolate mouse trio color, a candy stick cake and more. I enjoyed the sliced slices of bread with carpaccio and just kept eating. Also tried out some sweets and they all tasted good. The candy stick cake was cut into pieces and handed out at the end. I took a bite and I loved it.

Workshop decorating cookies

After our Christmas high tea we were allowed to go to the bakery section where the cookies are baked in advance. The cookies were in different shapes and figures. The intention is that we could decorate them. Various glaze colors and decorations were on the table for use. Then we were allowed to try ourselves. It was not easy to glaze neatly along the edges. Of course there were also natural talents present that glaze as if they had been doing it for years. Everyone made nice creations with the figs.

When they had finished decorating their cookies, they were placed on the baking tray. As soon as the baking tray was full with the decorated cookies, the baking tray with the cookies went into the oven to bake them. Another baking tray was then placed on the table so that again decorated cookies could be placed on it. The first baking tray with the baked decorated biscuits could be removed and the baking tray with biscuits followed. The baking tray with cookies was placed on the table for cooling. Later, the second baking tray with the baked biscuits could also be removed and this was also placed on the table to allow it to cool down.

A little girl drew the attention of her mother and pointed at my pink glazed biscuit. She liked my cookie very much and really wanted it. I gave my cookie to her and she was very happy with it. She only had to give her mother a biscuit of herself. For me it did not have to, but her mother insisted that she did. The girl decided not to choose her own decorated cookies but that of her mother and then gave it to me. I can hardly refuse it and accepted it. Afterwards each participant received a goodie bag. It was a very nice and successful day.

win/giveaway contest

Favorite workshop among customers is workshop driptaart. It can be a butter cream or white or pink or dark colored chocolate cake that can be decorated with sweets etc. You can go creative on it. Drip pies are very nice to make and very much into. I can give Perfect Pastry a workshop driptaart for 2 people (worth 90 euros).The date for dripping cake workshop is in consultation with the owner. The win/giveaway contest is until 28 December. How can you participate with the contest?

  1. Like posting about Perfect Pastry on Instagram account Marilyn_Amaterasu and tag in a comment with the same posting the person with whom you want to do the workshop driptaart. More tags are possible.
  2. Follow both the Instagram accounts of Marilyn_Amaterasu and Perfect Pastry.

Extra win chance:

  1. Like message about Perfect Pastry on Facebook page Marilyn_Amaterasu_World and tag in response to the same message the person with whom you want to do the workshop. More tags possible.
  2. Follow both fb page Marilyn_Amaterasu_World and Perfect Pastry

Good luck!

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: